Aktuelt nyheter
Til hovedsiden Topplinje
Ikke innlogget AktueltKorpsetKontaktMultimedia
Forside lyre Aktuelt hoved
Korpset
 Hva skjer?
Kalender
Nyheter
Reiå
Vindusvask
Årsmeldinger
 
Kontakt
Korpset
Multimedia
Relaterte sider

Jan-Am 1997 - Klepp Hornmusikk nr. 5

Årets underholdningskonkurranse Jan-Am er historie, og Klepp Hornmusikk kom fra det hele med en hederlig 5.-plass. Dette må kunne sies å være et meget brukbart resultat i denne konkurransen, som blir vanskeligere og jevnere for hvert år.

Under følger dommerkommentarene fra konkurransen:

DOMMER 1, JOHANNES MANGERSNES
Fifth Suite:

 • Hoe Down:
  Flott klang-teknisk elegant spel av klarinettane - detaljer høyrest- korpset har flott kontroll over musikken -de spelar godt saman -detaljer kjem fram. Gode klanglege variasjonar. Noko forsert ff til tider. God heilskap.

 • Sarabande:
  Fin start - balansert. Ikkje heilt balansert frå a og utover. Flott klang frå a og utover. Tendensar til å gå litt over "streken" i cresc etter 33. Vakker avslutning. Flott karakter i i første del. Detaljer kjem klart fram. De greier ikkje oppretthalda same klanglege kvalitet i f-ff. Ein meir bevisst balanse her frå musikantane.

 • Hora
  Sjølv om de visar mange framifrå tekniske detaljer blir denne satsen litt uryddig og usikker. Detaljer blir borte, tempo varierer umotivert. Det virkar som dette enno er litt i overkant.

Mission Impossible
Ein annleis avslutning som eg likte isolert-men som ikkje passa inn i dette programmet.

Generelt:
Eit svært bra korps. Flott klang, godt samspel. Nokre går litt for hardt ut i f og ff. Trekkjer litt ned.

Program:
OK med Reed. De burde stoppa der. Då hadde konserten hatt ein ide og heilskap. No verka det brått tilfeldig det heile.

DOMMER 2, ARNFINN DALHAUG

Fifth Suite:

 • Hoe Down:
  Bra åpning,-bra klang-kultivert spill i, klarinett -noe uklart frem mot 47 i treblås. Noe sterk messing i tutti f-ff. Ellers mye bra. Også i DC er det uklart og upresist fram til 47. Samme i saks 91. Likevel er helheten veldig bra - god klang - fin stil og fremfor alt - rent.

 • Sarabande:
  Her får dere litt problem med intoneringen i saks. Også i lys treblås videre er det noe urent - men klangen er bra - tutti etter 33 noe dominant messing i ff. Men mye bra her. Kunne ønske mer solistisk preg i solo-innslag - f.eks. klareuphsaks-,men mye bra.

 • Yamabushi:
  Bra åpning i slagverk - noe sterkt i forh. til fl.piccolo. 56 blir veldig hard - i småmessing spesielt. Samme 91 klangen virker fosert - vanskelig å få helhet. Noe urent i avslutning.

 • Hora:
  Mektig åpning. Noe hard klang her også. Bedre fra 5. Teknisk uklart fram mot 33 og 77 ff er altfor hard i småmessing. Detaljer kommer bort. Klarhet i teknisk vanskelig partier er ikke bra. Det er svært mye bra i dette stykke, men jeg må trekke dere for balanseproblem spesielt i f-ff. Likevel er helheten ganske bra.

Missison Impossible:
Fint driv i spillet-noe urent i saks-småmessing. Noe hard f-ff her. Mange detaljer ble borte.

Det er veldig mye bra i korpset. Jeg må trekke dere for spesielt problemer dere har med balansen. I f-ff er det vanskelig å få "hele bildet". Messing blir for sterk og til tider hard og forsert. Av og til har dere også en del urenheter som det må trekkes for. Likevel synest jeg dette er et meget fint korps. God klang-bra teknikk og mange fine prestasjoner.

Programmet kunne muligens vært foruten Mission impossible når dere likevel lar det bli så dominert av Alfred Reed.

Resultatliste Jan-Am


Under følger resultatlisten fra Jan-Am 1997

1. Sandvikens Ungdomskorps (103 poeng)
2. Alvøens Musikkforening (98 poeng)
3. Stavanger Musikkorps av 1919 (97 poeng)
4. Strusshamn Musikkforening (95 poeng)
5. Klepp Hornmusikk (93 poeng)
6. Haugesund Janitsjar (92 poeng)
7. Kvadrat Musikkorps (89 poeng)
8. Egersund Musikkorps (87 poeng)
8. Haugesund Ungdomskorps (87 poeng)
10. Bryne Musikkorps (86 poeng)
11. Nærbø Musikkorps (85 poeng)
12. Stavanger Janitsjar (84 poeng)

Tidligere resultater i Jan-Am


Nr.Korps199219931994199519961997
1.Sandvikens Ungdomskorps103103
2.Alvøens Musikkforening9798
3.Stavanger Musikkorps av 191910010099989597
4.Strusshamn Musikkforening9510295
5.Klepp Hornmusikk9996 979596 93
6.Haugesund Janitsjarorkester7992
7.Kvadrat Musikkorps8488 888488
8.Egersund Musikkorps102991028987
9.Haugesund Ungdomskorps 87869887
10.Bryne Musikkorps90 868192 86
11.Nærbø Musikkorps92 98898685
12.Stavanger Janitsjar9588838084
Jernbanens Musikkorps9494979290
Phillips Janitsjar88.5909482
Tysvær Musikkforening908680
Skjold Nesttun Janitsjar9794
Eigersund Blåseorkester9094
Erdal Ungdomskorps88 86
Kvernevik Janitsjar98

En uavhengig vurdering av KHM's innsats under Jan-Am

av Brit Johnsrud

Høstens store begivenhet er i skrivende stund nettopp avsluttet og undertegnede har blitt bedt om å kommentere konkurransen. Som den sanne korpsentusiast og Klepptilhenger jeg er kunne jeg ikke si nei til dette.

Jeg vil derimot opplyse om at mine synspunkter er høyst personlige og på ingen måte påvirket av dommerne og partituret.

Aller først vil jeg takke for en fin framførelse av Klepp Hornmusikk. Dere har en flott klang i korpset, mye spilleglede, musikalitet og energi. Det er aldri kjedelig å høre på dere. Det eneste jeg hadde å utsette var litt ubalanse mellom treblås og messing. Med dette mener jeg litt for mye trompet og for lite horn ( Det blir aldri for mye horn for en hornist!!!). Det var til tider også litt urent, men totalt sett en veldig bra framførelse. Kjekt at dere hadde med video til Mission Impossible Theme.

Konkurransen bar preg av et høyt nivå, ikke minst på grunn av Hordalandskorpsene. Rogalandskorpsene gjorde også en fin innsats, og Klepp kan være stolte av å være Jærens beste korps og av og til Rogalands beste, det kommer an på dommerne og programmet. Jeg tror dere hadde kommet høyere hvis dere hadde spilt et enda mer variert program., men det er like viktig å tenke på hva korpset lærer mest av, og da er det ingen tvil.

Alfred Reed's 5th suite er en utfordring og da får det være så som så med programpoeng. Det viktigste er at korpset er bevisst på hvorfor man er med på en slik konkurranse, og det tror jeg Klepp er. Det var tross alt bare 1 poeng som skilte dere og 1919 på spillet. Jeg synes dette forklarer mye, og dette er et tankekors til neste år. Dere har valget mellom å spille marsj, vals og stykke og få flere programpoeng, eller spille det som korpset får mest igjen av. Det går an å kombinere dette.

Til slutt vil jeg si at Jan-Am er en konkurranse som uten tvil har vært med på å høyne nivået på korpsene, men jeg synes det er på tide med en divisjonsinndeling. Det er tross alt bedre psykologisk for ett korps å komme på første plass i 2.divisjon enn å komme langt nede på lista i en divisjon. Poengene vil være mer jevnt fordelt med to divisjoner. Dette bør tas opp med NMF-Rogaland, hvis korpset ønsker det da. Vi må heller ikke glemme at det viktigste er ikke hvor mye poeng man får, men heller jobbe fram mot neste musikalske mål. Amatørkorps skal være gøy og lystbetont, og det vet jeg er unødvendig å fortelle Klepp Hornmusikk. Takk for den holdningen dere har til hobbyen deres, og stå på!

Med korpshilsen Brit Johnsrud
( støttemedlem, horninstruktør, eksdirigent JMK )

...Og dette skrev Stavanger Aftenblad:

Sandvikens Ungdomskorps fra Bergen gikk til topps i korpskonkurransen Jan-Am i Sola kulturhus på lørdag. Drøyt 620 musikanter i 12 korps konkurrerte om det gjeveste trofeet.

Stavanger Musikkorps av 1919 kan også være strålende fornøyd med innsatsen.De kom på 3. plass med 97 poeng, bare ett poeng bak korpset som ble nr 2, Alvøens Musikkforening fra Bergen.

-Kvaliteten på korpsene var veldig bra. Alle musikantene gjorde en hederlig innsats, selv om kvaliteten avrierte endel. Det er naturlig siden alle korps deltok i samme klasse, sier en av de to dommerne, Arnfinn Dalhaug, til Aftenbladet.

Han ble også imponert over mange flotte solister. Spesielt pikkolo-soloen fra Alvøen var til å få frysninger av. Jan-Am ble i år arrangert for sjette år på rad. Norges Musikkforbund Rogaland var arrangør, og konkurransen har utviklet seg til å bli et møtested for amatørkorpsene.

Nesten alle amatør janitsjarkorps som spiller i Rogaland deltok, i tillegg til tre korps fra Hordaland. Korpsene hadde lagt ned mye arbeid før de gikk på scenen. I tillegg til at de spilte i 20 minutter, presenterte korpsene selv hva de spilte. Et av korpsene, Klepp Hornmusikk, hadde til og med videofilm som bakgrunn for å illustrere det de spilte.

-Stemningen mellom korpsene er flott.De hører på hverandre, heier på hverandre, og samles etter konkurransen til fest og premieutdeling. Nye vennskap knyttes. Det er med og skaper en fin ramme rundt arrangementet, mener leder i Norges Musikkorps Forbund Rogaland, Karin Sollid.

-Noen etterlyste klasseinndeling på korpsene?
- Dette er nok noe vi må vurdere til neste år. Det er for stor spennvidde når korpset som vinner får 103 poeng, mens de som blir nr 12 havner på 84. Samtidig har dette vært noe av styrken med dette arrangementet.

Vel så mye som en konkurranse, skal dette være en samling av musikanter som spiller i janitsjar, og som er ferdig med tiden i skolemusikken, sier Karin Sollid.

Resultatene; Nr 1: Sandviken (103 poeng), nr 2: Alvøen (98), nr 3: Stavanger Musikkorps av 1919 (97), nr 4: Strusshamn Musikkforening (95), nr 5: Klepp Hornmusikk (93), nr 6: Haugesund Janitsjar (92).

Publisert 11.11.1997 kl 00:00

OVERSIKT
 •  
 • Oversikt
 •  
 • Arkiv
  Klepp Hornmusikk © 1997 - 2023Postboks 129, N-4358 KLEPPE