Aktuelt nyheter
Til hovedsiden Topplinje
Ikke innlogget AktueltKorpsetKontaktMultimedia
Forside lyre Aktuelt hoved
Korpset
 Hva skjer?
Kalender
Nyheter
Reiå
Vindusvask
Årsmeldinger
 
Kontakt
Korpset
Multimedia
Relaterte sider

Vellykket filmkonsert

Norge - Brasil 4-2 (hjemmeseier)
Filmkonserten, Bryne - Festspillene, Bergen 7-1 (hjemmeseier)

(Ordføreren i Klepp kunne ikke komme på filmkonsert siden alle landets ordførere denne helgen var invitert til Festspillene i Bergen)

Helge Jordal kom, sang og vant Jærbuen!

Filmkonserten ble en kjempesuksess!

Filmkonserten tok til de grader så av at publikum ikke ville gå hjem (dette er faktisk helt sant!). Som en følge av dette, og av at Klepp Hornmusikk ikke hadde ekstranummer klart, så måtte dirigent Per Iversen formelig jage publikum ut av salen.

Ølet i pausen var også meget populært blant publikum. Det var jo lørdagskveld!

Oppkjøringsfasen

Torsdagskvelden før konserten var det øvelse i Storstova, og de tilstedeværende følte vel et aldri så lite snev av kaos. Da slo imidlertid SAKMIL til og serverte varm kaffe rett fra reiå, noe som førte til en langt roligere stemning. Slagverker og SAKMIL-medlem Boris slappet til og med så godt av at han helt glemte av at han hadde en paukesolo på Gudfaren.

Fredag var det klart for at hornmusikkens innleide solist og konferansier, Helge Jordal, kunne melde sin ankomst. To oppglødde korpsdamer fra Klepp Hornmusikk ble sendt ut til det ærefulle oppdraget det var å motta Jordal på Stavanger Lufthavn, Sola.

Helge Jordal
Helge Jordal
Etter at tonen var funnet, noe som forøvrig skjedde raskt, ble Jordal installert på Jæren Hotell på Bryne. Det var nå klart for en lynvisitt i Storstova. På veien dit passerte følget en rundkjøring i Bryne sentrum, hvor det var fullstendig trafikkaos. En italiensk trailersjåfør med en svær semitrailer og for høy last hadde nemlig forvillet seg inn i Brynegatene. Mannen hadde bare et håndtegnet kart til bestemmelsesstedet, og var mer eller mindre rådvill der han stod utenfor traileren og prøvde å orientere seg.

Det hele ble ikke bedre av at sjåføren ikke skjønte noe annet enn sitt eget morsmål (no comprendo!). Her var det imidlertid at Jordal, med velkjent bergensk selvsikkerhet overtok kommandoen og forklarte på kav bergensk og med teatrisk innlevelse: " No kjører du inn denne veien og tar til vænstre ved den rundkjøringen å så ....".

Sjåføren lyste opp og var helt med på notene. Si, si! Han spratt inn i bilen og kjørte av gårde - og forhåpentligvis kom han dit han skulle.

Denne lille sanne historien forteller jo klart at dette er mannen som med enkelthet kunne ha turnert verden rundt med stykket "Jeppe på Bjerget" uten det minste språkproblem. Fulle hus i Kina, fulle hus på Hawaii. ( det spørs om Brasil er egnet med det første )

Velvillighet med videokanon

Klepp Hornmusikk ønsker å takke Multimedia Presentation AS for velvillighet ved utlån av videokanon til konserten!

Publisert 01.06.1997 kl 08:00

OVERSIKT
  •  
  • Oversikt
  •  
  • Arkiv
    Klepp Hornmusikk © 1997 - 2023Postboks 129, N-4358 KLEPPE