Aktuelt nyheter
Til hovedsiden Topplinje
Ikke innlogget AktueltKorpsetKontaktMultimedia
Forside lyre Aktuelt hoved
Korpset
 Hva skjer?
Kalender
Nyheter
Reiå
Vindusvask
Årsmeldinger
 
Kontakt
Korpset
Multimedia
Relaterte sider

Millenniumssuksess i Rådhuset!

Nyttårskonsertene 2000 gikk av stabelen i Klepp Rådhus søndag 9. januar 2000, og årets solist var ingen ringere enn Aina Oldeide, kjent fra en rekke oppsetninger ved bl.a. Den Norske Opera og Det Norske Teateret. Med seg til Klepp hadde hun også sin akkompagnatør Arnhild Vik. Aina Oldeide er opprinnelig fra Sandnes, og det var derfor ikke helt unaturlig at hun gledet seg voldsomt til å være med Klepp Hornmusikk på selveste millenniumskonserten.

Aina Oldeide
Aina Oldeide trollbinder sitt publikum.

Konserten startet friskt med en spesialkomponert millenniumsfanfare, Fanfare 2000, før det gikk over til mer lekne rytmer og gode, gamle wiener-valser. Kveldens uannonserte artist var Gjertrud Økland, blant annet kjent fra Gjertruds Sigøynerorkester, på fiolin, og nummeret Gipsy Fiddles Playing var kanskje et av kveldens beste. I et sigøyner-fyrverkeri uten like ble publikum dratt med til de helt store høyder.

Etter en velfortjent pause med forfriskninger og godt drøs var det så klar for litt mer eksperimentell musikk. Hornmusikkens dirigent har nemlig arrangert en noe spesiell versjon av klassikeren Don't cry for me Argentina, noe som fungerte godt i denne sammenhengen. Videre gikk det slag i slag, før Radetsky-marsjen på sedvanlig vis avsluttet konserten med et fyrverkeri (bokstavelig talt) av en fremføring.

Både solistene og Klepp Hornmusikk var i ettertid storfornøyde med konserten, som av flere publikummere ble karakterisert som tidenes beste.

Aina Oldeide føyer seg forøvrig pent inn i rekken av dyktige og kjente solister som har vært med under Nyttårskonsertene. De tidligere solistene er Berit Mæland (1994), Eir Inderhaug (1995), Rita Heigre (1996), Dag Bjørkedal (1997), Sigmund Groven (1998) og Øystein Wiik (1999).

Publisert 10.01.2000 kl 00:00

OVERSIKT
  •  
  • Oversikt
  •  
  • Arkiv
    Klepp Hornmusikk © 1997 - 2023Postboks 129, N-4358 KLEPPE