Korps R1
Til hovedsiden Topplinje
Ikke innlogget AktueltKorpsetKontaktMultimedia
Forside lyre Korps hoved
Aktuelt
Kontakt
Korpset

Dirigenten
Historie
Vedtekter
Visjon
 

Multimedia
Relaterte sider

Nyttårskonsertene

Den årlige nyttårskonserten fra Wien har vært til stor glede for mange. Inspirert av den flotte musikken og rammen rundt konserten gikk derfor Klepp Hornmusikk høsten 1993 i gang med å lage sin egen vri på dette arrangementet. Tanken var å få til en nesten like flott konsert på Klepp, og store ressurser ble derfor lagt ned for å få dette til. Den lokale sangfuglen Berit Mæland ble hyret inn som solist, og en stor innsats ble gjort med å skaffe presseomtale og sponsorer til konserten.

Luftig
Foto: Dag E. Thorenfeldt
Søndag 2. januar 1994 ble konserten et faktum. Responsen fra publikum var større enn noen hadde drømt om, og flere måtte skuffet snu i døren siden festsalen i Klepp Rådhus forlengst var overfylt. Konserten ble en kjempesuksess for Klepp Hornmusikk, og har siden blitt årets viktigste konsertbegivenhet for korpset.

Publikumsinteressen har holdt høy seg helt siden starten, og de siste årene har konserten gått i hele tre forestillinger. Dette er mye takket være de kjente solistene korpset har hatt med seg, men vel så mye en anerkjennelse av Nyttårskonsertene som en viktig og etablert kulturbegivenhet. Dette er konserten folk liksom bare "skal" ha med seg.

1994: Berit Mæland

Sopransolisten Berit Mæland fra Klepp var solist på den aller første Nyttårskonserten, som trakk fulle hus og vel så det. Dette skulle bli konserten som banet vei for en fast nyttårstradisjon i Klepp Rådhus.

Les mer

1995: Eir Inderhaug

Med entusiasme og pågangsmot inviterte Klepp Hornmusikk til ny konsert i rådhuset, denne gang med sopranen Eir Inderhaug som solist. Hun var et hett navn siden hun nettopp hadde vunnet Talentiaden på NRK, og har siden blitt enda mer kjent.

Les mer

1996: Rita Heigre

Alle gode ting er tre, og Rita Heigre ble den tredje sopransolisten på rad, og den siste på en stund. Den tredje konserten gikk også med to utsolgte forestillinger, og tradisjonen var kommet for å bli.

Les mer

1997: Dag Bjørkedal

Den første mannlige nyttårssolisten ble hentet i nabolaget. Dag Bjørkedal avløste sine tre kvinnelige forgjengere med noe så spesielt som en hardingfele.

Les mer

1998: Sigmund Groven

På den femte nyttårskonserten tok Klepp Hornmusikk skrittet en divisjon opp, og valgte fra øverste hylle. Munnspillmesteren Sigmund Groven ble valget, og med ham ble den beste konserten så langt et faktum.

Les mer

1999: Øystein Wiik

Etter syngedamer og instrumentalister var en mannlig sanger nå sterkt ønsket som solist. Den kjente tenoren Øystein Wiik ble mannen, og over 750 mennesker fikk med seg de to forestillingene, som var utsolgt en hel måned i forveien.

Les mer

2000: Aina Oldeide

Den sjuende nyttårskonserten skulle bli et gjensyn med opera og en fantastisk sangstemme. Sopranen Aina Oldeide har røtter fra Nord-Jæren, og sang seg rett inn i publikums hjerter.

Les mer

2001: Steinar Ofsdal

Den kjente og utrolig dyktige folkemusikeren Steinar Ofsdal var årets trekkplaster, og trollbandt publikum med sitt fantastiske fløytespill. Han viste seg også å være en svært trivelig person privat, som gled rett inn i Hornmusikk-miljøet.

Les mer

2002: Jan Magne Førde

Trompetisten Jan Magne Førde, kjent fra Brazz Brothers, ble hentet til den niende nyttårskonserten, som for første gang gikk i tre forestillinger, hvorav den ene var en lukket sponsorforestilling. Dermed fikk nærmere 1000 mennesker med seg årets konsert, som fortsatt regnes som tidenes beste av mange.

Les mer

2003: Sigurd Køhn

Etter festfyrverkeriet året før, ble det lagt opp til en noe mer bedagelig tone på den tiende utgaven av Nyttårskonsertene. Saksofonist Sigurd Køhn serverte en stemningsfull tankeflukt i et jazzpreget musikalsk landskap.

Les mer

2004: Annbjørg Lien

Det var Annbjørg Lien som skulle få æren av å være solist på Nyttårskonsertene 2004, den ellevte utgaven som samtidig markerte et 10-årsjubileum for arrangementet. Med hardingfele og nykkelharpe trollbandt hun over 1000 mennesker.

Les mer

2005: Heine Totland

Sangeren Heine Totland var på bølgelengde med korpset fra første øyeblikk. Med sine tolkninger av Queen, Beatles, og ikke minst en falsettsyngende Peter Cetera, samt en rekke andre kjente artister, ble han raskt også en sikker vinner hos publikum. Med en slik solist og et utrolig publikumsvennlig program, måtte den tolvte nyttårskonserten bare bli suksess.

Les mer

2006: Benedicte Adrian

Sang er slett ikke noen heksekunst for Benedicte Adrian. Likevel var det nettopp hekseinspirerte Which Witch som var blant høydepunktene på den 13. nyttårskonserten, som også gikk for fulle hus. En flott og variert konsert skapte begeistring hos publikum.

Les mer

2007: Odd Renè Andersen

Med hele publikum som kor runget halleluja-ropene gjennom luften i festsalen i Klepp Rådhus, da Klepp Hornmusikk og Odd Renè Andersen inviterte til Nyttårskonsertene 2007. Klassikeren fra Ray Charles, Hallelujah I Love Her So, fikk nemlig æren av å avslutte både første og andre halvdel av konserten, først som ordinært nummer og siden som ekstranummer.

Spinnville Odd Renè Andersen kunne både synge og få publikum med på notene, for maken til trøkk har man nok aldri opplevd på Hornmusikken sine nyttårskonserter. Programmet levnet da heller ingen tvil om at dette skulle være en konsert med mye trøkk og vellyd, men også med rolige innslag som var en nyttårskonsert verdig.

Les mer

2008: Tine Thing Helseth

Da siste tone av Nyttårskonsertene 2008 var blåst søndag kveld, var det trampeklapp og stående applaus i salen for tredje gang denne helgen. Klepp Hornmusikk og nyttårssolist Tine Thing Helseth leverte nemlig varene nok en gang, og publikum lot seg villig begeistre.

Les mer

2009: Stian Carstensen

Latteren satt løst både hos publikum og korpset på scenen da Klepp Hornmusikk i helgen arrangerte sine nyttårskonserter sammen med multimusikeren Stian Carstensen. Det ble nemlig en litt annerledes konsert enn vanlig dette året, noe som ikke minst kunne tilskrives en fantastisk solist med uante mengder humor.

Les mer

2010: Britt-Synnøve Johansen

Det var ingen tvil om at Britt-Synnøve Johansen både sang og sjarmerte seg inn i jærbuens hjerter da hun var med som solist på Klepp Hornmusikk sine nyttårskonserter. Tre smekkfulle rådhussaler fikk oppleve en storslått artist, som hadde et rikholdig repertoar å plukke fra.

Les mer

2011: Silje Nergaard

Den ellers så grå og kjedelige festsalen i Klepp Rådhus var nok en gang pyntet til fest da Klepp Hornmusikk inviterte til årets nyttårskonsert. Med både tribune og utvidet scene på plass var både korpset og publikum godt ivaretatt, og med praktfull lyssetting og blomster rundt scenen var omgivelsene og utgangspunktet det aller beste for en flott konsert.

Les mer

2012: Didrik Solli-Tangen

Mange fikk seg nok en åpenbaring da de for første gang fikk se og oppleve Didrik Solli-Tangen i Klepp Rådhus. Mannen som fremfor alt var kjent gjennom sin norske seier i Melodi Grand Prix, med sangen My Heart Is Yours, fremstod nemlig som en usedvanlig sympatisk og allsidig sanger som var på bølgelengde med sitt publikum fra første øyeblikk.

Les mer

2013: Ole Edvard Antonsen

Tre fulle hus og strålende nyttårsstemning var resultatet da Klepp Hornmusikk nok en gang inviterte til nyttårskonsert. Sammen med Ole Edvard Antonsen leverte korpset en festforestilling med et variert og publikumsvennlig program, og med alle de velkjente ingrediensene på plass.

Les mer

2014: Berit Mæland og Cyrille Mercadièr

Berit Mæland var vår solist på den aller første Nyttårskonserten i januar 1994. Hun var med å danne grunnlaget for denne fantastiske tradisjonen i Klepp. Hva var mer naturlig enn å invitere til et gjenhør med vår lokale sangerinne med base i København. Årets andre solist var klarinettfyrverkeriet Cyrille Mercadier fra Frankrike. Han bryter den årelange tradisjonen med norske nyttårssolister, men det skal i rettferdighetens navn legges til at han har vært særdeles aktiv i det rogalandske musikkmiljøet i en årrekke. Spesielt har samarbeidet med Sandnes Klarinettkor blitt lagt merke til.

Les mer

2015: Rita Eriksen

Rita Eriksen måtte vente i hele 21 år før hun endelig fikk være med som solist på Nyttårskonsertene. Det ble til gjengjeld et svært hyggelig møte for alle parter, og ikke minst publikum satte stor pris på besøket.

Les mer

2016: Heine Totland

Det ble et gledelig gjensyn med Heine Totland til nyttårskonsertene dette året, og mange mente at vi godt bare kunne ha ham fast som nyttårsgjest hver gang!

Les mer

2017: Trine Rein

For en dame, og for en stemme! Det ble både trøkk og stemning i rådhuset da Trine Rein kom til besøk. Hyggelig som få, og en stemme som var en nyttårskonsert verdig. Fullt hus og et fornøyd publikum nok en gang.

Les mer

2018: Frode Alnæs

Den joviale kristiansunderen Frode Alnæs hadde stått på manges ønskeliste i årevis da vi endelig inviterte ham til Klepp på nyttårskonsert. Det ble et godt møte, med magisk gitarspill og et fornøyd publikum. Den 25. utgaven av nyttårskonsertene var vel i havn!

Les mer

2019: Maria Haukaas Mittet

Fyrverkeri hører nyttår til, og her snakker vi om et ekte nordnorsk et sådan. Maria Haukaas Mittet tok både korps og publikum med storm, og jammen ble det ikke en sang om fyr også (Har du fyr)!

Les mer

2020: Hilde Selvikvåg

Vi trengte ikke reise langt for å finne solisten til Nyttårskonsertene 2020. Hilde Selvikvåg er ekte jærsk og har slått gjennom nasjonalt med sin fengende popmusikk. Tekstene har hun for det meste skrevet selv, og selvsagt på brei jærdialekt.

Tidligere har hun blitt observert blant publikum på Nyttårskonsertene. Nå er hun hovedperson selv!

Les mer

Nyko

 •  
 • Oversikt
   
 •  
 • Nyttårskonsertene
 •  
 • 1994: Berit Mæland
 •  
 • 1995: Eir Inderhaug
 •  
 • 1996: Rita Heigre
 •  
 • 1997: Dag Bjørkedal
 •  
 • 1998: Sigmund Groven
 •  
 • 1999: Øystein Wiik
 •  
 • 2000: Aina Oldeide
 •  
 • 2001: Steinar Ofsdal
 •  
 • 2002: Jan Magne Førde
 •  
 • 2003: Sigurd Køhn
 •  
 • 2004: Annbjørg Lien
 •  
 • 2005: Heine Totland
 •  
 • 2006: Benedicte Adrian
 •  
 • 2007: Odd Renè Andersen
 •  
 • 2008: Tine Thing Helseth
 •  
 • 2009: Stian Carstensen
 •  
 • 2010: Britt-Synnøve Johansen
 •  
 • 2011: Silje Nergaard
 •  
 • 2012: Didrik Solli-Tangen
 •  
 • 2013: Ole Edvard Antonsen
 •  
 • 2014: Berit Mæland og Cyrille Mercadièr
 •  
 • 2015: Rita Eriksen
 •  
 • 2016: Heine Totland
 •  
 • 2017: Trine Rein
 •  
 • 2018: Frode Alnæs
 •  
 • 2019: Maria Haukaas Mittet
 •  
 • 2020: Hilde Selvikvåg
  Klepp Hornmusikk © 1997 - 2024Postboks 129, N-4358 KLEPPE